تقویت کننده آنتن موبایل چیست؟

برنامه (اپلیکیشن) تقویت کننده آنتن موبایل

تقویت کننده آنتن موبایل را می‌توان از دو دیدگاه تعریف و بررسی کرد: در دیدگاه اول تقویت کننده موبایل می‌تواند به صورت نرم‌افزار و اپلیکشن تقویت آنتن موبایل باشد که بر روی تلفن همراه شما نصب شده تا با تنظیمات نرم‌افزاری به بهبود انتن دهی موبایل شما کمک کند.

دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل

در دیدگاه و نوع دوم، تقویت کننده سیگنال (آنتن) موبایل به دستگاهی (شبیه به گیرنده دیجیتال تلوزیون) گفته می‌شود که با استفاده از تجهیزات جانبی مخصوص خود (کابل و آنتن‌های متفاوت) می‌تواند سیگنال را از نزدیک‌ترین محل که در آن آنتن‌دهی به میزانی وجود دارد دریافت کرده و آن را تقویت (اصطلاحا Boost) کند و سپس از طریق آنتن‌های داخلی آن را با کیفیت قابل قبولی در محیط پخش کند.

Mark Jance / Facebook

کدام یک مورد نیاز ماست؟ دستگاه تقویت آنتن موبایل یا اپلیکیشن تقویت انتن موبایل؟

برای پاسخ دادن به این پرسش، نخست باید میزان آنتن تلفن همراه خود و دیگران را بررسی کنید. هنگامی که فقط یک دستگاه مشکل آنتن دهی دارد، می‌توانیم به این نتیجه برسیم که با استفاده از نرم‌افزارهای تقویت کننده سیگنال،مشکل انتن دهی تلفن همراه خود را برطرف کنیم؛ اما زمانی ممکن که مشکل از کور بودن انتن محل زندگی و کار شما باشد و در اینگونه مواقع معمولا تمامی گوشی‌های موبایل آنتن‌دهی نامناسبی دارند.

توصیه تیم موبایل ریپیتر به شما در اینگونه مواقع، استفاده از دستگاه‌های تقویت انتن موبایل است.

Mark Jance / Facebook

برای خرید تقویت کننده امواج تلفن همراه، به چه تجهیزات جانبی نیاز خواهیم داشت؟

تقویت آنتن موبایل

آنتن گیرنده امواج موبایل

آنتن گیرنده به آنتن‌هایی می‌گویند که باید در محلی که سیگنال موبایل تا حدی در آن وجود دارد، نصب شود. این آنتن‌ها پس از دریافت سیگنال، آن را از طریق کابل به دستگاه تقویت کننده می‌فرستند تا دستگاه آن را تقویت کرده و به آنتن فرستنده ارسال کند. آنتن‌های گیرنده، عموما در پشت‌بام یا محل‌های خارجی ساختمان نصب می‌شوند و از این رو به آن‌ها آنتن خارجی(outdoor) نیز گفته می‌شود.

آنتن یاگی

آنتن فرستنده امواج موبایل

آنتن فرستنده به آنتن‌هایی می‌گویند که باید در داخل ساختمان (که آنتن دهی ضعیف است)، نصب شود. این آنتن‌ها پس از دریافت سیگنال تقویت شده توسط دستگاه ریپیتر از طریق کابل، آن را در سطح محیط پخش می‌کنند و آنتن دهی بهبود می‌یابد. آنتن‌های فرستنده، عموما در داخل اتاق‌ها یا دیگر محل‌های داخلی ساختمان نصب می‌شوند و از این رو به آن‌ها آنتن داخلی (Indoor) نیز گفته می‌شود.

آنتن داخلی قارچی

کابل کواکسیال مخابراتی

کابل‌ها وسیله‌ای شناخته شده در تجهیزات برقی و الکترونیکی هستند که عموما از دو بافت ساخته شده اند. یک بافت آن رسانا، درهم‌تنیده و هم‌محور است که جهت انتقال ولتاژ، جریان‌های الکتریکی و امواج استفاده می‌شود. بافت دیگر جنس نارسانا (عموما پلاستیک) دارد که جهت نگهداری از بافت رسانا و ایجاد ایمنی جهت استفاده مصرف کننده استفاده می‌شود. معمولا کابل‌های کواکسیال دارای آمپدانس (میزان مخالفت در برابر جریان متناوب) مخصوص خود است که عموما 50 اهمی یا 75 اهمی هستند. این کابل‌ها قابل استفاده در تلوزیون‌های خانگی، ماهواره‌ها و دستگاه‌های مخابراتی از قبیل ریپیترها هستند.

کابل کواکسیال مخابراتی

کانکتور

کانکتورها جهت اتصال کابل با آنتن‌ها یا دستگاه تقویت آنتن موبایل به کار می‌روند. در یک سیستم بهبود دهنده امواج موبایل، اتصال صحیح نقش بسیار مهمی در کیفیت نهایی آنتن‌دهی دارد. اگر اتصال‌ها به خوبی انجام نشود ممکن است با مشکلاتی از قبیل نویز و قطعی و وصلی فراوان مواجه شویم بنابراین به شما توصیه می‌شود که در خرید کانکتور به کیفیت آن دقت نمایید.

کانکتور دستگاه تقویت سیگنال موبایل

اسپلیتر

گاهی شما نیاز دارید که متراژ وسیعی را تحت تقویت پوشش آنتن قرار دهید و در این صورت شما نیاز به استفاده از چندین آنتن فرستنده داخلی پیدا خواهید کرد. برای اینکه بتوانید از دستگاه تقویت آنتن موبایل چندین خروجی برای این آنتن‌ها بگیرید، می‌بایست از ابزاری به نام اسپلیتر استفاده کنید (همانند خط تلفنی خانگی هنگام استفاده از ADSL). اسپلیترها انواع گوناگونی دارند می‌توانند از یک دستگاه چندین خروجی به شما بدهند.

اسپلیتر تقویت کننده آنتن موبایل

Mark Jance / Facebook